ICT

Waarom zakelijk glasvezel kiezen?

Traag internet is misschien wel een van de grootste ergernissen op de werkvloer. Je wilt een e-mail versturen terwijl je even snel iets print, maar vervolgens loopt je laptop of computer vast omdat het te veel wordt. Of het gebeurt terwijl je natuurlijk een belangrijk document up- of downloadt. Niet erg ideaal als je productief wilt werken. Zakelijk glasvezel gebruiken is dan een goede optie om deze irritante zaken te voorkomen. Waarom dat zo is, lees je hieronder!

Uploadsnelheid

Het belangrijkste visitekaartje van zakelijk glasvezel is misschien wel de hoge uploadsnelheid. Binnen mum van tijd heb je jouw documenten geüpload, naar bijvoorbeeld de Cloud, of heb je dat grote bestand van je collega al gedownload net nadat-ie verstuurd was. Je bent dus minder tijd kwijt met het wachten totdat iets geupload is en je kunt dus sneller doorgaan met je werkzaamheden. Dit betekent dat er minder downtime is, waardoor je meer werkzaamheden kunt verrichten binnen jouw werktijd en dus productief bezig bent. Hierdoor krijg je meer energie, maar is ook nog eens fijn voor jouw baas.

Betrouwbare glasvezelverbinding

Zakelijk glasvezel biedt een van de meest betrouwbare verbindingen die er zijn tegenwoordig. Het is snel en stabiel en kent vrijwel geen storingen: je bent verzekerd van meer dan 99,9% uptime. Wel zijn er gradaties in hoe snel het internet is. Zo kun je ervoor kiezen om een overbooked glasvezelverbinding aan te schaffen of een non-overbooked variant. Het verschil zit in met hoeveel andere gebruikers het netwerk wordt gedeeld. Zo betekent een verbinding van 1:1 dat alleen jij de gebruiker bent, maar bijvoorbeeld 1:10 dat er nog tien andere gebruikers zijn. Hierdoor wordt het internet dus langzamer, aangezien anderen ook capaciteit gebruiken. Bedenkt dit goed voordat je zakelijk glasvezel aanschaft!

Cloud gebruiken

Zakelijk glasvezel is al helemaal handig voor organisaties die veel moeten uploaden op de Cloud of verbindingen moeten realiseren met servers in datacenters. Dit lukt meestal niet met normale verbindingen, omdat deze de capaciteit er niet voor hebben. Met zakelijk glasvezel hoef je echter nergens zorgen om te maken: vanwege de hoge uploadsnelheid is het zo uitgevoerd!

Bekijk deze website voor meer informatie!