Waarom is WordPress onderhoud zo belangrijk en hoe zorg ik hiervoor?
Veel bedrijven maken tegenwoordig gebruikt van het platform, genaamd: ‘WordPress’. Hele websites draaien erop, webshops, maar ook zelfs hele maatwerkapplicaties. WordPress onderhoud, is daarom noodzakelijk op het moment, dat je een website werkend wilt houden. Vaak, is dit voor veel ondernemers te veel werk, of onderschatten ze soms het nut van het onderhoud. Want waarom zou ik iets onderhouden wat goed werkt? Waar jij stilzit gaan jouw concurrenten juist wel in beweging dit kan ervoor zorgen, dat jij misschien wel verkeer van je website verliest. En dat is nou net het laatste wat je wilt. Om nog niet eens over het stukje optimalisatie en veiligheid te beginnen.
Gelukkig zijn wij er om je te informeren over het nut van WordPress onderhoud.
Hieronder lees je er meer over:
WordPress onderhoud? Wat verstaan we hieronder?
Op het moment, dat je WordPress onderhoud gaat uitvoeren, of het misschien wel laat uitvoeren. Ongeacht wat voor soort bedrijf je hebt het is essentieel wanneer je alles stabiel wilt houden, maar wat verstaan we onder: WordPress onderhoud? Deze term wordt naar onze mening niet altijd helemaal tot in de diepte uitgelegd. Het is meer, dan alleen updates uitvoeren, want ik hoor je al zeggen: “dat kan iedereen toch wel?”, het verbergt zelfs een hele strategie waar alles stap-voor-stap wordt uitgevoerd met specifieke acties en zelfs controlepunten.
Je kunt het misschien, dan beter onderhoudsstrategie noemen, omdat er meer bij komt kijken, dan dus alleen updates uitvoeren. Wel is het zo, dat het uitvoeren van WordPress, plug-in en thema’s een belangrijke rol speelt binnen het algehele WordPress onderhoud. Het reikt verder, dan die periodieke update, die je in agenda hebt staan en misschien zelfs wel eens ‘stiekem’ overslaat.
WordPress, is net zoals elke CMS één digitaal organisme, dat zich continu blijft aanpassen, daarom moet jij als onderneming, ook niet stil willen zitten, omdat het er per moment ontzettend veel kan veranderen. Je past je namelijk aan op de missie en visie van het CMS zelf, dus WordPress. Hierbij moet je denken aan: nieuwe-functies, code verbeteringen op het gebied van websitesnelheid of zelfs het toepassen van nieuwe-websitetechnieken. Aan de andere kant moet je de veiligheid van je website ook niet vergeten. Misschien wordt er wel een zogeheten: ho fix uitgebracht om bepaalde veiligheidslekken te dichten, of zijn er misschien wel aanpassingen nodig om een bepaalde PHP-versie te kunnen ondersteunen.
Zoals als veel organismen kunnen, die zich automatisch verbeteren en updaten bij WordPress, is dit niet het geval. En vergt het periodieke aandacht, waar veel ondernemers de waarde wel eens van onderschatten. Vaak, is het ontbreken van kennis hierin één ware drempel, waardoor onderschatting al snel op de loer ligt. Met als resultaat: dat het écht compleet in de soep gaat lopen en het je uiteindelijk nog meer gaat kosten, dan op het moment, dat je het onderhoud WordPress uitbesteed aan een andere partij.
WordPress onderhoud? Waarom eigenlijk?
Misschien, is je na onze uitleg al goed duidelijk worden waarom WordPress onderhoud essentieel is. Gaan wij er hier nog wat meer op de voordelen in. Misschien wel het belangrijkste aspect, is het stukje vindbaarheid binnen een zoekmachine, zoals: Google. Het doel van een website is immers, dat mensen je kunnen vinden en waar je dus klandizie mee kunt bewerkstelligen. Door alles periodiek te laten optimaliseren. Kan het een positieve invloed hebben op de algehele SEO-score van je website.
Eén website, die bijvoorbeeld niet op de nieuwste-versie van een CMS draait. Kan in potentie sneller gehackt worden. En laten wij je verklappen: op het moment, dat je wordt gehackt verdwijnt je website in zijn geheel uit de zoekmachine, dus het stukje veiligheid mag ook niet worden onderschat. En dit geldt eveneens voor het stabiel laten draaien van je website.
Op het moment, dat je het gaat uitbesteden hoef jij je om al deze punten geen zorgen te maken. En weet je zeker, dat je met wat tientjes in de maand, tenminste één werkende website hebt.