Websites en ICT

Sim only uitkiezen: zo doe je dat

Je kunt tegenwoordig niet meer zonder je telefoon. Je checkt ermee hoe laat je met de trein moet, je koopt je favoriete nieuwe outfit met een klik op de knop of je informeert je familie dat je iets later bent voor het avondeten. Het is een groot en belangrijk deel van ons leven geworden. Maar om hier allemaal gebruik van te kunnen maken, heb je wel internet en bel- of sms-minuten nodig. Veel mensen kiezen ervoor om een sim only abonnement aan te schaffen. Hoe je dat het beste doet, lees je hieronder!

Check je gebruik

Gebruik je maar weinig mobiele data? Dan is het voor jou niet nodig om een bundel met 10 GB aan te schaffen. In plaats daarvan is het beter om bijvoorbeeld maximaal 500 of 1000 MB te kopen, zodat je altijd nog, zonder wifi in de buurt, informatie kan opzoeken en gebruik maken van apps, zoals WhatsApp. Wil je echter graag snel antwoord en ben je niet zo van het typen? Kies dan voor een bundel met veel belminuten. Zo kun je altijd iedereen bellen wie je maar wilt. Ben je daarentegen wel een echte MB-verslinder en wil je gewoon altijd en overal bereikbaar zijn? Ga dan voor een sim only pakket met zowel mobiele data als bellen en sms’en. 

Abonnementsduur 

Een sim only abonnement is stukken goedkoper dan een abonnement met telefoon. Je krijgt dus alleen de sim om verbinding te maken met het netwerk en betaalt voor de rest alleen voor jouw gekozen bel- en sms-minuten en mobiele data. Ook is sim only vaak flexibeler dan een abonnement met telefoon. Zo kun je zelf de looptijd kiezen. Onthoud wel: hoe langer het abonnement duurt, hoe goedkoper het is. Meestal is een sim only 4G abonnement van twee jaar het goedkoopst. Welk type sim only abonnement het beste bij jou past, kom je gemakkelijk achter door de verschillende providers te vergelijken. Sim only vergelijken doe je gemakkelijk online. 

Flexibiliteit

Naast dat sim only sowieso al erg flexibel is, kun je het jezelf nog flexibeler maken. Vaak kun je maandelijks je abonnement aanpassen. Heb je te weinig mobiele data of belminuten? Dan kun je met een klik op de knop je bundel naar boven bijstellen, meestal wanneer je maar wilt. Kom je er achter dat je steeds veel data over hebt? Dan kun je het ook weer naar beneden bijstellen. Dit gaat echter wel vaak pas de volgende maand in. 

Besparen op je sim only abonnement doe je gemakkelijk door online de verschillende aanbieders te vergelijken!