HTML-website-maken
Websites en ICT

Een website maken in HTML: Hoe moet dat?

Wist je dat je een website kunt bouwen met alleen papier? Ik hoor je denken. Hoe kun je nou een website bouwen op papier? Hier kom ik later op terug. Als je jouw website online wilt hebben dan moet je eerst een domeinnaam verzinnen. Ga eens een middagje brainstormen met collega’s voor de perfecte naam voor jouw website. Als je al een bestaand bedrijf hebt, kun je de naam van je bedrijf gebruiken.

Een website maken op papier

Zoals ik al zei is het dus mogelijk om een website te maken op papier. Dit komt omdat je gebruik gaat maken van HTML codes. Elke website bestaat uit HTML codes. Deze codes vormen de basis van jouw website. Daarom is het dus mogelijk om deze codes op papier te zetten. Hierdoor heb je de basis van je website al gelegd.

Maar hoe doe je dat dan? Een website bestaat dus uit elementen. Wanneer je naar een website surft kijkt de webbrowser naar deze elementen. Deze staan tussen herkenningstekens. Die tekens worden ook wel Tags genoemd. Elke HTML code staat tussen haakjes ‘’< >’’. De browser vertaald deze codes in een ontwerp.

Als je een stuk tekst wilt schrijven en dit in alinea’s wilt stoppen. Maak je gebruik van < p >. Dit staat voor paragraaf. Het is belangrijk om dit teken te gebruiken aan het begin van de tekst. Aan het einde van je paragraaf moet je afsluiten met < /p >. De slash geeft aan dat het het einde van de alinea is.

De belangrijkste elementen 

Binnen HTML zijn er een aantal veel voorkomende codes die altijd terugkomen. Voorbeelden hiervan zijn, html, body, title, en p. Deze woorden moeten allemaal tussen haakjes worden gezet. Als je een html tekst hebt geschreven dien je dit op te slaan in index.html. Als je dit bestand opent in je browser zie je de tekst die je getypt hebt. 

Een website in HTML te moeilijk?

Gaat het jou nou helemaal duizelen voor je ogen bij het zien van al deze codes? Je bent heus niet de enige. Daarom kiezen veel mensen ervoor om gebruik te maken van een bedrijf dat een website voor ze bouwt. Google eens rond en je vindt vast een online marketing bedrijf dat bij jou past. Liever zelf een website bouwen? Er zijn ook veel programma’s waarin je zelf een website kunt maken. Dit is allemaal voorgeprogrammeerd zodat je alleen dingen hoeft te slepen en teksten te plakken. Dus geen lastige HTML meer voor jou.