Backup
ICT

Waarom moet een bedrijf een back-up maken van zijn gegevens?

Elk bedrijf heeft te maken met data. Persoonlijke data zoals personeelsgegevens, maar denk ook aan financiële gegevens zoals banktransacties en facturen etc. Naast deze gegevens zijn er ook nog klantgegevens. Natuurlijk wil je niet dat al deze belangrijke gegevens kwijtraken. Daarom is het aan te bevelen om gebruik te gaan maken van een back-up. Hierdoor heb je altijd iets achter de hand mochten je gegevens kwijtraken. Ben je nou zelf geen ster in ICT? Laat het dan doen door een bedrijf dat gespecialiseerd is in ICT-diensten. Het kan soms duur zijn, maar mocht je jouw belangrijke gegevens kwijtraken ben je geheid duurder uit.

De belastingdienst

Bedrijven hebben allerlei verplichtingen waaraan zij moeten voldoen. Eén van deze verplichtingen is bijhouden van bedrijfsdata voor de belastingdienst. Een bedrijf moet nog jarenlang zijn belastingpapieren op orde hebben. Deze wil je daarom dus zeker niet kwijtraken. Want mocht de belastingdienst langskomen en je hebt geen gegevens dan kun je in grote problemen komen. Een back-up op je computer is tegenwoordig al lang niet meer genoeg. Dit kan namelijk gestolen worden of je computer kan gegijzeld worden. Wil je er echt zeker van zijn dat je gegevens veilig en goed bewaard blijven? Neem dan de keuze voor een abonnement bij een clouddienst. Hierdoor loop je stukken minder risico. 

Gemakkelijk je gegevens herstellen

Fouten maken hoort bij het leven. Dus in elk bedrijf zal vroeg of laat een fout gemaakt worden. Wie weet drukt jouw werknemer per ongeluk op een link met een virus of verwijderd hij per ongeluk belangrijke gegevens. Mocht dit gebeuren dan heb je een groot probleem. Of toch niet? Wanneer je gebruik maakt van een back-up kun je deze gegevens gemakkelijk weer herstellen. Hierdoor weet je zeker dat je jouw gegevens nog hebt en het kost het ook vrij weinig tijd om dit weer op zijn plek te zetten.

Gevaren van het niet hebben van een back-up

Mocht je geen back-up hebben en computers binnen het bedrijf worden gegijzeld dan kunnen bedrijven soms zelf stil komen te liggen. Dit heeft enorme financiële gevolgen. Helaas komt dit vrij veel voor. De gijzeling van computers kan dan vaak alleen worden gestopt door geld te betalen aan hackers. Dit kost vaak veel geld. Daarom is het sterk aan te bevelen om een back-up te maken. Hierdoor bescherm je jezelf en je bedrijf tegen invloeden van buitenaf.