Uncategorized

Regel jij je beleggingen al online via DEGIRO?

DEGIRO is een van de vele manieren om je online beleggingen in eigen hand te hebben. Je hebt geen bank of andere tussenpartij meer nodig. Je hoeft alleen maar een eigen rekening bij DEGIRO te openen om gebruik van de online dienstverlening te kunnen maken. Dat scheelt in de portemonnee, want elke tussenpartij die je niet nodig hebt, hoef je ook niet te betalen. Die eerste besparing kun je rechtstreeks in je belegging plaatsen en heb je dus al terugverdiend. Wil jij weten of dit online platform geschikt is voor jouw beleggingen? Via de website van Compare All Brokers kun je erachter komen wat overeenkomsten en verschillen tussen aanbieders als DEGIRO zijn en of de prijs die dit online platform voor zijn dienstverlening vraagt wel fair is. Je wilt immers niet meer kwijt zijn dan nodig is, tenzij je er ook iets noemenswaardigs voor terug krijgt. 

Soorten beleggingen bij DEGIRO – kies wat bij je past

Niemand kan je zeggen waar je in zou moeten beleggen, want je kiest zelf hoeveel risico je wilt lopen, hoeveel je per keer wilt investeren en voor hoe lang je je beleggingen bij DEGIRO vast wilt leggen. Om je een idee te geven: er zijn ETF’s, aandelen, obligaties, futures, beleggingsfondsen, maar ook opties en gestructureerde producten en elk hebben ze zo hun eigen karakteristieken. Als beginnend belegger kun je gestructureerde producten beter nog even links laten liggen, terwijl aandelen of obligaties juist een veiliger alternatief voor de starter op de beleggingsmarkt zijn. Het is wel slim om een gevarieerde beleggingsportefeuille bij DEGIRO op te bouwen, omdat onderzoeken hebben aangetoond dat je op deze manier minder risico loopt om je totale inleg te verliezen. Dit houdt in dat je op het ene product wat kunt verliezen, terwijl de andere beleggingsvormen dit compenseren door bij verkoop een mooi winstpercentage op te leveren.

Hoe wil je je online beleggingen beheren?

Het fijne van online beleggen bij DEGIRO is dat je de keuze hebt. Je kunt elke ochtend voordat je uit bed stapt de app op je mobiele telefoon of tablet openen en zien hoe je portefeuille ervoor staat. Zo kun je alle koersen gedurende de dag in de gaten houden en bepalen of dit het juiste moment is om van bepaalde beleggingen afscheid te nemen. Je kunt ook inloggen via de website om gedetailleerde grafieken te bekijken en zo kiezen wat je volgende beleggings actie gaat worden. Het belangrijkste is dus dat je op elk moment van de dag en op elke plek ter wereld je eigen keuze kunt maken. Zolang je internet hebt, zijn er geen beperkingen. Je kunt ook op vakantie met een flinke winstmarge je beleggingen weer van de hand doen. Dan plak je er nog een weekje aan vast. Of je kiest ervoor om op een feestje op een gunstig moment in de aandelen stappen. Het ligt er maar net aan hoe actief of passief je wilt beleggen. Jij bepaalt het via Compareallbrokers.